מה באמת גורם למחלת פרקינסון?
מה באמת גורם למחלת פרקינסון עדיין לא ידוע. חלק מהגורמים למחלת פרקינסון נחשבים כמתח, מאמץ יתר ואפילו תרופות מסוימות כמו אספירין. מחלת פרקינסון היא מחלת מוח מורכבת הגורמת לנוקשות, רעד וקושי בהליכה, קואורדינציה ואיזון. תסמיני פרקינסון מתחילים בדרך כלל לאט ורק מחמירים עם הזמן. עם זאת, עם התקדמות המחלה, אלו הסובלים מפרקינסון מתקשים לעיתים קרובות ללכת ולדבר.
אחד הטיפולים העיקריים לפרקינסון נעשה בשימוש בתרופות, הנלקחות זמן רב עד שהגוף יכול ללמוד להסתדר בלעדיהן. לרוע המזל, לתרופות יכולות להיות כמה תופעות לוואי מגעילות ולכן לעיתים קרובות רופאים רושמים תרופות אנטי פסיכוטיות או מעכבי דופמין. תרופות אלו חוסמות את הקולטנים בתאי המוח המעבירים אותות עצביים, כך שתנועת שרירי חולה הפרקינסון אינה מגיבה לגירוי רגיל. חולי פרקינסון שנטלו תרופה זו למשך זמן ממושך עלולים לחוות דמנציה מוקדמת, מכיוון שהדמנציה הנגרמת על ידי פרקינסון עשויה להיות קשורה לתנועה לקויה של שרירי חולה הפרקינסון.
מדענים מנסים בימים אלה לפתח תרופות שיעקפו את תאי המוח הללו בחולי פרקינסון כדי שלא יצטרכו ליטול יותר את התרופה. הם גם מנסים להבין כיצד לחסום את קולטני הדופמין מלהעביר אותות לעצבים המוטוריים. זה יאפשר למוח להמשיך לתפקד ככוונתו, אך ללא התנועות המתישות. מדענים מאמינים שבסופו של דבר התרופות החדשות הללו יצליחו להחזיר את התנועה של שרירי חולי פרקינסון לרמות כמעט נורמליות.
תגובות